Wow

Wow vaknar upp som en pigg mört, Drar upp persiennen, Lorden hälsar glad salut, Ute vädrar fåglarna sina lungor, Andas in djupt & låter livet ta fart i var lem, Njuter så över detta som kallas livet, Som börjar återta sin forna glans, Vånda, lidande, smärta tycks som bortblåst ... Knockad men inte golvad, än.

 

Funderingen

Vilket fantastiskt dagligt inlägg som saxats från webben. Kan verkligen stryka under på detta, och att inte känna sej själv i en värld där inställsamhet prioriteras. Hellre vara ett original & vara den man är. Än en dålig blek kopia.

Det är ingen ide att gå omkring och förstöra det pågående nuet med sådant som kanske aldrig händer. Se dig omkring ty alla har vi något att glädjas över.
Problemet med oss människor är, att vi inte fått lära oss det mest väsentliga om hur världen egentligen se ut, eller hur den fungerar. Ej heller har vi fått lära oss vilka vi egentligen är, men det finnes en uppsjö av intressant att rota i, men då får man sluta ömka sig själv.
Många som inte känner mig, upplever mig som ett hot mot deras verklighetsbild, eller som en elak människa. Jag är varken farlig eller elak, däremot försöker jag alltid vara så ärlig det bara går, med de insikter jag skaffat mig under ett långt, och nyfiket liv.
Man blir aldrig fullärd, men vi kan lära av varandra, bara vi vågar öppna våra sinnen och vågar förstå, att det existera en annan verklighet bakom den av makten skapade ridån med allt sitt häcklande, hånande och förbud av det som inte passar agendan.                              

Agnetha Granholm-Eliasson//

 

Tolva

I backspeglen denna lördag en sköna tolva, The Loveclub's - The journey, skönt pumpande i strobets blixtrande sken ... Bara skruva upp ljudet & njuta fullt ut. För egen del en klar favvo bland så många andra tolvor som nåtts mina öron.

 

Anställningsintervju

Så skumt, och jävla märkligt. Hade idag avtalat tid för jobb-intervju vid halv två. Ifann mej som brukligt en dryga kvarten innan avtalad tid, blev väl mött av en uska som glatt visade in mej till personalrummet. Där satt jag sedan i tjugo minuter, ingen "chef" dök upp. Då jag inte krusar någon så begav jag mej därifrån. Än märkligare är det att fortfarande i skrivande stund är det ingen från företaget som hörts av. Är inte van vid denna form av respektlöshet, eller egentligen, borde dock vara vis av erfarenheten. Visst kan tider bokas av, och då om till ny med kort varsel. Men att så inte är i detta fall är ett mysterium, och visar sej så respektlöst. Hade jag varit arbetsgivare, då hade jag sökt personen ifråga då denne inte fanns kvar och bett om ursäkt & kollat om det var okej att boka in en ny tid. Det är kanske vedertaget bland nämnda grupp, att bete sej som skit. Finns väl inte några chefer av rang numera. Vilsna & att det ska vara en kompisanda mellan arbetsgivare & anställd, ja hela samhället vill vara i en skön kompisrelation. Ända tills någon biter ifrån, och då någon känner sej kränkt i situationen så blir det kyligt.

Fred Åkerström

Har alltid tyckt om Fred Åkerströms tolkning, men Gunnar Wiklund gör den också så väldigt bra rättvis.

Robert Miles

Så sorgligt trance-gurun Robert Miles har dött blott 47 bast efter en tidssjukdom. Robert Miles gjorde sej bl a känd med episka låten Children, även One on one är ett storslaget mästerverk av nämnda.

 

Bandare & Maxell 90

Från tiden då jag, och många med mej hade en bandare & spelade in låtar från radion, själv körde jag f.ö på Maxell band nitti minutare. Mycket musik blev det, det gällde även att få bort snacket som råkade komma med, men lärde mej fort att redigera bort nämnda. Låten hörde jag första gången i programmet Radio FM i P3 med Per-Erik Nordqvist. Förbannat skön & bra låt från de åttio med tyska sångaren Peter Kent ... Som f.ö gjorde många bra låtar under detta årtionde.

 

Illusion

Att förlora en illusion innebär alltid att bli en sanning rikare. Vi strävar åt att få ha den senaste elektroniken, snyggaste & välpumpade kroppen, plutande botox-läppen likt en anka, lite färg på våra lemmar stillar vår konstlust. Bara för att få lite ros över hur snygga vi tycks tro oss vara i vårt plastiga välbefinnande. Äkta vara och utseende är ett minne blott. Kroppen vet vad den behöver, men det är inte alltid som den lyckas berätta det för oss. Det är proffsen som gör att rosor dör. Ge mej därför en glad amatör. Inbilla oss inte annat än att vi duger som vi är ...

Valborg

Jaha ja, hon Valborg är här & då ska det bl a eldas upp det som räfsats ihop under vårfint i var trädgård, och på det då många kottar som dukar under. Det har ju varit vår ett tag nu, men avstampet är väl för många nu. I Uppsala är det högtid för alla studenter med grötfrukost & aktiviteter såsom forsrening i Fyrisån. Själv lär jag väl bevista nån liten eld uti Kalmar stad. Men dagen börjar nu med Ulf Elfving, och hans fantastiska nostalgiprogram "Efter sex", i radion dock. Sedan att inte förglömma fyller ju vår landsfader, konungen, år. Ett Hipp & Grattis till honom då.

 

 

Samla ihop sej

Vad är det vi människor håller på med i vår ständiga bekräftelse-era. Själv känner jag bara av- & bismak över hur galet allt är när det kommer till fejsbokande, instagramande. Därför slår jag till bromsen för egen del. Samlar ihop mej & mitt på den egna sajten här, www.djjimmy.nu. Finns ju heller ingen anledning att ge bort sina egna bilder till fejsbok, instagram. I detsamma vi lägger upp bilder, texter är det nämnda som äger detta. Det är ju det dessa vill, äga våra liv. Genom att få veta så mycket som möjligt om oss. Vad det sedan kan komma att användas till, det vet ingen, förutom dessa aktörer. Har själv egentligen inte något behov av att blotta mej allt för mycket. Jag roas dock av att skriva. Har bloggat i över tio år, och haft en skara trogna läsare. Hellre bjuda på kvalité, än en massa intetsägande, repeterande inlägg. För vem bryr sej egentligen om vad den andre bakat, käkat, om nån sitter på muggen, eller ens att nån äskar sympati om man är förkyld. Halleluja, alla drabbas av förkylning, och har gjort sedan begynnelsen.Tanken var väl god när fejsboken gjorde sitt intåg. Men från att vara tänkt som att knyta samman folk i verkliga livet. Kom vi alla att leva i & genom fejsboken istället. Jag förringar inte vad andra gör med sina liv på fejsbok. Jag hoppar smått av detta i mitt tycke vanvett ...  Avslutar detta inlägg med en fantastisk låt av och med Eurtyhmics och deras så vältalande låt - I've got a life.