Det där med feminism

 

Inrätta dej i ledet, eller dö

Ett riktigt mästerverk som funkar &  är dessutom så vältalande för hur samhället kommit att bli. Där rövslickeri, konflikträdsla råder i all sin simpla korrekthet. Ty den som inte inrättar sej i det politiskt korrekta & korkade leden åtnjuter endast kyla.

 

Besökare

Så jävla kul, då har sajten kommit upp i 100 000 besökande. Och jobben strömmar in för vår & sommar. Eddie Murphy's låt från 1985 är så perfekt i detta nu ...Kanske inte bästa rösten lämpad för sång, men låten funkar på ett gott åttio tals-partaj.

 

Leftfield

Skön tolva med Leftfield vs John Lydon, även känd som P.I.L,  och vem minns inte Sex Pistols & Johnny Rotten. "Open up" är som allt annat från 90-talet, så jävla bra gångbart på dansgolven. Brukligt startade jag upp mina dj-gig för tiden med denna, och publiken var inte sena att hänga på, sedan var kvällen satt med sköna partylåtar.

Burn, burn, burn...
Open up
Now open up
You lied, you faked
You cheated, you changed the stakes
Magnet toss that pie in the sky
Unrehearsed, let the bubbles burst
All in all, a three-ring circus
Of unity with parody
Tragedy or comedy
Probably publicity
Open up, make room for me
Now open up, make room for me
Lose myself inside your schemes
Go for the money, honey
Not the screen
Be a movie star, blah blah blah
Go the whole hog
Be bigger than God
Burn Hollywood burn, taking down Tinseltown
Burn Hollywood burn, burn down to the ground
Burn Hollywood burn, burn holywood burn
Take down Tinseltown, burn down to the ground
Down, into the ground
Burn, burn, burn
Burn...

Stjärnorna på slottet

Första inlägget för 2018, och såg på programmet "stjärnorna på slottet" med Peter Jöback. Hans starka berättelse om & över sitt liv, så utlämnande och smärtsamt. Men det går att komma sej fram i livet, och att lära sej hantera motgångar men inte minst, att inte låta det förflutna störa nuet. Inte alltid så lätt, men det går. Ibland hittar vi svaret hos oss själva ...

 

Lena PH

Lena är en suveränt bra och mångsidig artist. Kollade in hennes tv-show på jobbet häromkvällen. Bara står där rätt upp & ner i sin enkelhet och trollbinder sin publik. Har alltid gillat Lena, minns hennes medverkan 1986 i melodifestivalen med "kärleken är evig". Redan då såg man hennes artistiska klarhet och som med åren gjort henne folkligt kär. Väljer att lägga upp låten "are you in ...", från plattan  006 / 1991.

 

O'helga natt -Karl-Magnus Fredriksson

Oj, oj, oj vilken underbar röst han har, Karl-Magnus. Är banne mej den bästa tolkning av denna klassiker vid jul-högtiden som jag hört. Många har gjort den och som även passerat mina öron. Men ingen har berört mej så mycket som Karl-Magnus otroliga röstomfång. Har förövrigt inte hört K-M förens i denna afton, då jag häckade på tuben. I fredags fick jag förövrigt skrämselpanik då jag hörde Ola Salo totalt förstöra detta fina mästerverk.  Allt ska med berått mord förstöras, och även förkastas i dagens snevridna värdegrund utan vett & sans. Vi behöver få behålla det som av tradition är givet och med respekt för vårt arv sedan urminnestider. Så med Karl-Magnus finstämda sång avrundar jag årets julhelg. Luta dej nu tillbaka och njut en stund av en underbar och fin röst ... Av & med Karl-Magnus Fredriksson.

 

  [counter] ® djjimmy.nu 2005 - 2018